konsten att vara ensam

Jag var till frisören och gjorde mig lite uppdaterad. Det mörkblonda har inte fått sett dagsljus på länge och nu var det dags att fräscha till mig lite! I frisörstolen satt jag och läste en spansk veckotidning (så gott jag kunde) och jag hamnade i en artikel om en spanjorska i 50-årsåldern som troligtvis är någon känd skådespelare. Hon såg väldigt fräsch och pigg ut, och artikeln tror jag mig handlade om hur hon tacklade att gå ifrån att leva tryggt till att leva på egen hand och bestämma över sitt liv.
 
Nu är jag inte kanonbra på spanska men jag kunde läsa mig till en hel del av kontexten i artikeln. Kvinnan poängterade hur lätt och svårt det kan vara att leva ensam. Vilka påfrestningar som kan bli, och samtidigt vilken fantastisk skola man får genomgå när du bara har dig själv att luta dig emot. Jag tyckte att lite av det hon berättade, speglade mitt liv. Genom att ta mig för och bana väg utifrån mina egna visioner och drömmar, gör jag mig stark och väldigt lycklig inombords. Jag mättar en slags rastlöshet i kroppen - den som vill fort fort framåt. Och den här kvinnan var lite likadan. Hon gav ljus åt de positiva sakerna i att ibland vara ensam. Det är inte farligt att spendera tid på egen hand.
 
Jag tror många är just rädda för att vara ensamma - man får mycket tid till att lyssna på sig själv. Dialogen med sitt inre är inte alltid enkel och den kan kännas skrämmande för den som är ovan. Tills man kommer till den stunden då man gör peace med det som finns där inuti. Allt hamnar i harmoni och man märker hur både sinnena och själen är i balans. Dagarna blir njutbara på helt nya sätt. Man öppnar upp blockeringar som tidigare legat inom sig. Sånt man gärna flytt ifrån med hjälp av att hela tiden sysselsätta sig med andra människor, låta andra stå med taktpinnen och fatta beslut. Du lyssnar helt plötsligt till vad ditt inre har att säga. Du får vägledningar utifrån dina egna visioner. Alla människor har visioner och drömmar. Allt från att stiga upp och möta en ny morgondag till att bestiga världens högsta bergstopp, så har vi alla en bild av vad vi vill åstadkomma framöver. Dessa visioner är sedan inte svåra att uppnå. Med en plan för hur du ska nå målbilden kan du anta vad som helst. Och det är ganska enkelt att utföra när man ägnar tid med sig själv. Att måla upp drömmar krävs att du ser in hos dig själv. Och det kan du bara göra på egen hand.
 
Det är skönt att inte alltid ha kontroll. Och så är det skönt att alltid ha kontroll. Senast igår efter en stund på yogamattan infann sig en ny tanke hos mig; Hur kan livet se ut om jag kan behålla den här djupa, inre kontrollen tills jag dör? Kan jag alltid vara i fas med den och känna den här tillfredsställelsen? Jag vill så gärna att svaret ska bli "ja". Just nu upplever jag att jag har makten över mitt liv. Kontroll kan vara fel ord jag använder - jag vet aldrig vad som kommer att ske. Det enda jag kan vara medveten om är det som händer om mig just precis i denna stund. Men jag känner att det är jag som för dansen i mitt egna liv. Och det är en sådan FANTASTISK känsla. Om du inte gör det bör du prova.
 
"There is never nothing going on".
Ett av mina absoluta favorituttryck ur filmen "The way of a Peaceful Warrior" skriven av Dan Millman. Om någon behöver boosta tron på sina inre förmågor är det en film du bör se på en gång. Oavsett om du tycker att världen inte servar dig just som du önskar, så sker det alltid saker runt dig som kan göra en påverkan. Det är vad du väljer att ta in i din perception som kommer att ge utslag och resultat.
 
En annan tjusning med ensamhet är detta: Du kan ha ett liv i gemenskap och leva ensam, eller, du kan ha ett ensamt liv och leva i gemenskap. Jag har ett ensamt liv men lever i gemenskap med många andra nära personer. Min familj, min pojkvän som nu blivit till sambo och till mina arbetskamrater. Men mitt liv är ensamt - jag lever för mig själv och jag lever utifrån mig själv. Allt mitt liv går ut på sker utifrån mig och ingen annan. Jag tror att livet i sig handlar nog om att lära sig älska att leva på egen hand, så att du kan älska ditt liv gemensamt med andra.
 
Som jag säger:
"Happiness should not depend on another, nor should it be a reason of another. Happiness should be a result of high frequency levels communicating independent of one another. Let yourself be the reason you are happy and share it with the people you love"